top of page

"Chaplin, en taleforestilling man bliver stum af… Forestillingen, der hviler på effektfulde sceniske virkemidler, er så præcis som filmskaberen selv og så naturlig som skuespilleren Chaplin (…) Bravo Giacomo Ravicchio! Bravo Meridiano!"
Le Progrès, Lyon  

"Ravicchio spiller selv en forrygende stum Chaplin med arme som en grim ællings vinger (…) Chaplin vandrer ind og ud af filmsekvenser med den største naturlighed - det er overrumplende set og tænkt - og virtuost udført. Og det er meget meget morsomt. Helt perlende (…) Det hører til sjældenhederne, at publikum rejser sig og klapper - det gør de her."

Berlingske Tidende 

"Det spændende ved Teatret Meridianos Chaplin ligger i den måde, hvorpå forestillingen fremstiller en filmisk karriere på teatret, kombinationen af to på én gang beslægtede og væsensfremmede kunstarter. Forestillingen forener med stor virkning det teatralske og det filmiske. Samtidig med at den (gen)skaber den form for raffineret-grovkornet komik, Chaplin over hele verden fik succes på. Giacomo Ravicchio har med ikke ringe held taget konkurrencen op med filmens tidlige Chaplin. Det var komikken der blev basis for Chaplins kunst. Den får nyt liv på teatret, uden at forbindelsen bagud til filmen skæres over."

Weekendavisen 

"Smuk hyldest til Chaplin (…) Morsom og rørende (…) Vi værdsætter Meridianos smukke, fabulerende og visuelt stærke forestillinger, som adskiller sig markant fra resten af dansk teater."
Jyllands-Posten 

"Vidunderligt enkle gags (…) Hverdagens misforståelser og uheld løftet op i kunstens højeste luftlag af timing og rytme og dog med stumfilmens staccato-speed i bevægelserne. Rapt og plastisk gengivet med hele skuespillerholdet i sving og svej omkring gruppens centrumfigur Giacomo Ravicchio, der foruden at spille vagabonden med hat og stok også er stykkets originalt analytisk tænkende forfatter, instruktør og scenograf."
Politiken 

"Underholdende og gribende forestilling (…) myldrende fuld af liv og personer, lystighed og gedigne løjer, men samtidig med en sikker sans for smertepunkterne i kunstnerens liv (…) Med strålende visuel fantasi (…) Med frodig fortællelyst bekræfter multitalentet Giacomo Ravicchio, hvad man før har set - at han i særlig grad er en fremragende, scenisk billedmager. Forestillingen er et usædvanligt vellykket resultat af en forening af teatrets og filmens magi, der tilsammen skaber et meget smukt og dybt fascinerende univers af tekst, spil og scenografi. Og gør det på en måde så det ene ikke dominerer det andet, men tværtimod forstærker udtrykket i hver enkelt kunstart. Erik Bach og Giacomo Ravicchio (som henholdsvis den gamle og unge Chaplin) er overbevisende skarpe og rørende i samspillet med et forrygende godt ensemble."

Børneteateravisen  

bottom of page